Sådan beskytter du dit hår over sommeren

Sommeren er for mange den bedstetid på året, hvor solens stråler nydes i fulde drag. Dog er det også den tid,hvor det er vigtigst at beskytte sig mod solens skadelige stråler. De fleste ved, at det er vigtigt at beskytte huden med solcreme og ekstra fugt – men få husker, at håret er nøjagtig ligeså udsat og i lige så høj grad har behov for god pleje. Hvis du glemmer hårplejen i solen, risikerer du, at håret mister sin glans, bliver tørt og endda kan knække. I det følgende guider vi med fire tips til,hvordan du selv kan forebygge ødelagte sommerlokker.

  1. Beskyt håret med solhat, kasket eller bandana

Solhatten er din bedste beskyttelse mod solens skadelige stråler, da denne fjerner selve hårets eksponering. Så grib solhatten og kasketten næste gang, du skal opholde dig længere tid i solen – hvad enten det blot er til en gåtur, havearbejde eller en tur på stranden. Du opnår optimal beskyttelse, hvis du samler alt hår i en hestehale eller knold og under hatten.

  1. Køb stylingprodukter med solfaktor

Lige så vel som huden fortjener beskyttelse med solfaktor, er det vigtigt at investere i produkter, der aktivt går ind og beskytter håret mod solens UV-stråler. Der findes heldigvis et væld af produkter med solfaktor på ingredienslisten, så husk at kigge efter sådanne produkter, når der skal handles ind til feriens toilettaske. Det er vigtigt at være opmærksom på, at produktet ofte ikke er vandresistent og derfor vaskes ud, når du bader eller svømmer. Husk derfor altid at påføre produktet igen, hvis du skal tilbage i solen.

  1. Sæt dit hår op

Hvis du ikke har mulighed for at dække håret helt til med solhat, er det fordelagtigt trods alt at gemme det af håret væk, du kan. Det kan nemt gøres ved at sætte håret op i enten en fletning eller knold, så det er mindre udsat for solens varme og skadelige stråler. Et godt tip er at vælge en frisure, der gemmer det hår, der er tættest på hovedbunden. Dette hår er vokset ud for nyligt og er derfor mest følsomt overfor solens stråler.

  1. Brug balsam

Balsammens gode og nærende egenskaber kan også udnyttes som ekstra beskyttelse om sommeren. Balsam virker som en beskyttende barriere, derfor beskytter håret mod den værste sol. For ultimativ beskyttelse kan du med fordel anvende en leave-in balsam. Specielt om sommeren er det en god idé at bruge meget fugtgivende produkter, der tilfører håret en stor mængde fugt og herved kan forhindre solen i at udtørre håret.

Vi håber, at du nu føler dig bedre klædt på til at nyde solens stråler samtidig med, at du beskytter dine lækre sommerlokker. Hos Frisør Stender står vi i alle butikker klar til at rådgive om sommer- og generel pleje af dit hår, så tøv endelig ikke med at kontakte os, såfremt du skulle have spørgsmål.