Hvorfor fælder jeg? Og hvordan sikrer jeg en sund hårvækst?

De fleste kender det; store hårtotter ryger af i badet, og efter frisering ligner din børste mest af alt, at du har hevet hele hårpragten af. Det er helt normalt at fælde, og faktisk taber en person gennemsnitligt 50-100 hår om dagen. Omkring 90% af hårene på dit hoved vil normalvis være i deres vækstfase, imens de resterende 10% er i hvilefase, hvor de gør klar til udskiftning – disse er netop de hår, du taber.

Der findes mange forskelligeårsager til, at man taber håret, og de fleste kender til, at man i nogle perioder fælder mere end i andre – for eksempel fælder man mere om efteråret og vinteren end i løbet af sommeren. Fældning kan blandt andet skyldes hormoner, da hårvækst er tæt forbundet med vores hormonbalance. For eksempel kan mange gravide kvinder eller piger, der starter på p-piller, opleve, at de i højere grad lider af fældning og decideret hårtab.

Kost er ligeledes en medvirkende faktor til, hvor meget du fælder. En sund hårvækst starter i høj grad indefra, da hårets vækst i afhænger af, om du indtager nok vitaminer og mineraler. For at sikre, at du får nok heraf, kan du med fordel supplere med en daglig vitaminpille. Endnu en synder, der nemt leder til øget fældning og hårtab er varmebehandling og –styling. Hvis du ofte styler dit hår med føntørrer, glatte- eller krøllejern, vil varmen slide på håret og ultimativt kunne få det til at knække.

Hvordan sikrer man en sund hårvækst?

Uanset hvad grunden til hårtab er, er der heldigvis næsten altid en løsning på problemet. Du kan finde en lang række produkter, der enten fungerer som forebyggelse eller kur mod hårtab. Du kan med fordel anvende kosttilskud og shampoo/balsam samt andre produkter, der går ind og stimulerer hårvæksten.

Både kosttilskud og forebyggende produkter fungerer effektivt ved at øge blodtilførslen til hovedbunden, hvorved hårfolliklerne stimuleres til en øget hårvækst. Unikt for de mulige kosttilskud er, at de virker indefra ved at sikre, at du får de nødvendige mineraler og vitaminer. Disse går følgelig ind og stimulerer hårets vækstrate og gør håret sundere, tykkere og mere modstandsdygtigt. Ydermere anbefales det, at du kigger efter proteiner på ingredienslisten på din shampoo, da disse styrker de fine hårstrå og hermed forhindrer dem i at slides og spaltes.

Du er altid velkommen til at kontakte os, såfremt du har spørgsmål eller ønsker speciel rådgivning om, hvordan lige netop dit problem med fældning og hårtab behandles bedst.